Over mij

Ga je op zoek naar jezelf, blijk je helemaal niet kwijt te zijn

Juliet

Al een aantal jaren volgde ik hier en daar wat yogalessen, maar het was in oktober 2017 dat ik echt voelde wat yoga met mij deed: ik ervoer dat ik vanuit mijn hoofd een reis kon maken richting mijn hart. Ik woonde nogal wat jaren in mijn hoofd en was het contact met mijn lijf en gevoel kwijt, met allerlei klachten van dien.

Dus begon ik een zoektocht naar mezelf, wat eigenlijk best vreemd is, want waar moest ik mezelf dan precies vinden? Door mijn yoga-opleiding -het fysiek beoefenen van yoga en verdiepen in de yogafilosofie- kwam ik erachter dat ik helemaal niet kwijt was. Ik ben er altijd gewoon geweest, ik moest mezelf alleen afstoffen van hardnekkige overtuigingen, patronen en oordelen.

In september 2020 kwam reiki op mijn pad. Dat werken met energie werkt, daar was ik al volledig van overtuigd: alles is namelijk energie. Ik deed reiki 1 en 2, en ik ben heel dankbaar dat ik mag werken met die prachtige, liefdevolle levensenergie. Voor mij is de combinatie yoga en reiki heel krachtig.

Ik geloof dat iedereen al zichzelf is, maar om tot die kern, je ware essentie, te komen, moeten we soms wat lagen afpellen. Yoga en reiki is hierbij een prachtig middel, een middel om die reis te starten: de reis van hoofd naar hart.